Receptie 10 jarig jubileum bindt

We kijken terug op een geslaagd 10 jarig jubileum, op zondag 18 september in de Tuincafé De Witte Zwaan in Berlicum. Alle reacties van de donateurs, reizigers, samenwerkende partners, of anders aanwezigen en speciaal genodigden zoals de Sri Lankaanse Ambassadeur Mr. A.M.J. Sadiq en Burgemeester J. Pommer, waren zonder uitzondering positief. Klik hier voor foto’s, gemaakt door Bart Coolen. De bezoekers tonen waardering voor en vertrouwen in het werk van de Stichting. Velen hebben in de afgelopen jaren via een Sri Lanka reis een project bezocht en willen Chaminda Fernando weer ontmoeten.

In de toespraak van de voorzitter wordt teruggeblikt op de behaalde resultaten. Ook roemt hij de inzet en betrokkenheid van projectuitvoerder Chaminda Fernando. Zonder hem en zijn gemotiveerde team was er in 10 jaar het resultaat van 170 water- en sanitatieprojecten voor 70.000 mensen nooit bereikt. De planning voor de komende jaren is ambitieus, in 2020 op elke school schoon drinkwater, maar niet ondenkbaar. De kennis en ervaring met waterproblemen bieden voldoende kansen.

Ook Wilde Ganzen is lovend over de op maat projecten en de continuïteit. Afgelopen voorjaar bezochten zij enkele projecten en zij zijn verrast over het resultaat en manier van aanpak.

De Sri Lankaanse priester Ajith neemt de microfoon over en vertelt over hun eerste ontmoeting. “Ik ontmoette Chaminda Fernando en Jan van der Steen in 2005, vlak na de Tsunamie. Het verschil met andere goedbedoelde hulpverleners blijkt de aanwezige waterkennis, waarmee deze heren aan de slag willen. De samenwerking is geboren en vele projecten later is er nog steeds een sterk vertrouwen in toekomstige projecten.”

Na het officiële gedeelte is er direct een gezellige sfeer van elkaar ontmoeten. Het mooie herfstweer zorgt er bovendien voor dat er zowel binnen als buiten gesprekken gevoerd worden. Ondertussen kan men zich te laten informeren over reizen naar Sri Lanka en bekijken de bezoekers de resultaten van de afgelopen 10 jaar in woord en beeld.
De middag wordt luister bijgezet door een geweldig benefiet optreden van Acoustic Energy. Jonge talenten op weg naar een groot podium.
Peeze, bekend van koffie en thee, heeft na afloop van de receptie een toepasselijk theepresentje geschonken aan alle bezoekers. Wie aan thee denkt, denkt aan Ceylon!

De Stichting heeft een mooi bedrag voor het 10 jarig jubileum ontvangen. Dit zal uiteraard aan de projecten besteed worden. Namens alle betrokkenen in Sri Lanka en het bestuur van de Stichting willen wij iedereen hartelijk bedanken die het jubileum voor ons onvergetelijk heeft gemaakt.

srilanka03

Copyright © 2019. All Rights Reserved Stichting Kansarmen Sri lanka.  Ontwerp Bert van Helvoirt