Nijmeegse scholieren scoren € 5775 met WvW voor kinderen in Sri Lanka

Nijmegen, 22 maart 2017
Vandaag hebben scholieren uit Nijmegen zo’n 300 kinderen in Sri Lanka superblij gemaakt. Eindelijk krijgen zij stromend water en hygiënische toiletten op school. Dit dankzij een bedrag van € 5775,- dat de kinderen bijeen liepen in het Goffertpark tijdens Wereld Water Dag. Ze sjouwden daarvoor allemaal 6 liter water op hun rug, en legden een kilometers lang parcours af.
In het Goffertstadion – waar de start en finish was – werd een cheque van € 3850,- overhandigd aan de Stichting Kansarmen Sri Lanka uit Wijchen. Dit door de scholieren verzamelde bedrag wordt nog eens met 50 % vermeerderd door de goede doelen Stichting Wilde Ganzen. Jan van der Steen van de Stichting Kansarmen Sri Lanka gaat de Galatha School in Gambola verrassen met het goede nieuws.
De Nijmeegse wandelaars waren afkomstig van groep 7 en 8 van Basisschool Brakkenstein, Montessorischool Lindenholt, Montessorischool Dukenburg en Basisschool De Buut. Ze behoren tot de scholen die zijn benaderd door Rotaryclub Nijmegen, Rotaryclub Rijk van Nijmegen en Rotaryclub Nijmegen Zuid, die de sponsorloop vanuit maatschappelijke betrokkenheid organiseren. De Stichting N.E.C. Doelbewust stelde het Goffertstadion beschikbaar en zette N.E.C.-mascotte Bikkel in voor een warming up. Albert Heijn XL Dukenburg zorgde voor gratis flesjes water tijdens de wandelpauze.
De Wereld Water Dag wordt georganiseerd door de Stichting Aqua for All (www.aquaforall.nl) met hulp van allerlei organisaties. In 2018 wordt de actie weer georganiseerd, waarbij nóg meer basisscholen uit Nijmegen hartelijk welkom zijn deel te nemen.
Voor meer informatie: www.wandelenvoorwater.nl

Foto’s Hans Hebbink

Copyright © 2019. All Rights Reserved Stichting Kansarmen Sri lanka.  Ontwerp Bert van Helvoirt