Maart 2012

Maart 2012

Basisschool Herman Jozef in Middelrode helpt kinderen in Sri Lanka
De vastentijd is weer aangebroken. Tegenwoordig merken  we daar niet  zoveel meer van, maar toch willen wij als school hierbij stilstaan. Wij zullen in de vastentijd aandacht besteden aan het project “water en sanitair” van Stichting Kansarmen Sri Lanka.
Jan van der Steen, voorzitter van de stichting, zal gastlessen verzorgen in alle groepen en vertellen over de projecten die zij ondersteunen. Het gaat met name over scholen in Sri Lanka die zij voorzien van schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen.
Natuurlijk willen wij ook ons financiële steuntje bijdragen en wij roepen daarom ook de leerlingen van onze school op om zich in te zetten voor dit doel.
Dit doen we in de vorm van
een heitje voor een karweitje”!
Wat is de bedoeling? De kinderen kunnen thuis, bij de buren, bij opa en oma, oom en tante enz. klusjes doen. Hiervoor ontvangen zij dan een kleine bijdrage.
Die bijdrage brengen ze mee naar school en de leerkracht zal in de groep bijhouden hoeveel geld er ingezameld is. Let wel: dit gaat per groep, dus niet op naam van de kinderen.
Ook per school zullen we de stand bijhouden.
Aan het einde van de vastentijd zullen we de Stichting Kansarmen Sri Lanka hopelijk een mooi bedrag kunnen overhandigen waardoor leeftijdgenoten van onze kinderen, in Sri Lanka, geholpen kunnen worden.

Mevr. A. Jacobs
directeur B.S. Herman Jozef

Herman jozefschool


Copyright © 2019. All Rights Reserved Stichting Kansarmen Sri lanka.  Ontwerp Bert van Helvoirt