gastenboek - Stichting Kansarmen Sri Lanka

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je IP-adres 3.238.112.198 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
7 berichten.
Nirma van Welie Nirma van Welie schreef op 23 april 2023 om 05:04
Hee Jan, vandaag (18-04-‘23) mocht ik met Chaminda mee op pad. Geraakt in m’n hart. Wat een prachtig werk doen jullie zeg. Echt zo mooi om te zien. Maar ook zeker hoe hard jullie er met z’n alle voor werken! Kan alleen maar een hele diepe buiging maken voor jullie allemaal!
Dr.Aparrajitha Ariyadasa Dr.Aparrajitha Ariyadasa schreef op 20 januari 2023 om 03:08
Impressive projects. We as Sri Lankans have to think more on Children but this Foriegn Organization work for Sri Lankan Children and Communities. Thank you Kansarmen.
Roelie Kiewiet Roelie Kiewiet schreef op 17 januari 2022 om 15:50
Stichting KANSARMEN Sri Lanka
Mijn naam is Roelie Kiewiet, inmiddels kom ik meer dan 25 jaar in Sri Lanka.
Wat er volgens mij voor gezorgd heeft dat ik een aardige kijk heb gekregen betreffende het reilen en zeilen in Sri Lanka.
Over het algemeen heb ik mij bezig gehouden met een soort van helpen aan de allerarmsten. Toen ik begon met helpen had ik een sportschooltje (zwemschool en aerobic & step lessen, bewegen voor ouderen en blindengym).
Via mijn school zamelde ik geld in, verdubbelde het bedrag en ging naar Sri Lanka.
Daar bezocht ik diverse kindertehuizen, mijn taxi chauffeur was tevens mijn tolk. Zodoende konden wij diverse tehuizen helpen, voor en na de Tsunami.
Ook heb ik bij het project van Herman Steur genaamd Welkom Village mij bezig gehouden met het geven van gymnastiek / tekenen en spelletjes.
Bij het Welkom Village had ik 10 groepen van 10 bewoners voor de nodige activiteiten.
Gemiddeld was ik daar 3 weken mee bezig en daarna ging ik op vakantie.
Het was een geweldige tijd en mooie kans om iets mee te krijgen van deze mensen.
Het Welkom Village is overgenomen door de overheid van Sri Lanka.

Dat heeft mij doen besluiten om uit te kijken of er een andere Stichting is waar ik mogelijk iets voor zou kunnen betekenen.
Toen kwam ik in contact met de Stichting Kansarmen SL.
In januari 2022 heb ik, samen met Chaminda de manager van deze stichting, diverse projecten bezocht.
Wat deze Stichting doet voor de allerarmsten in Sri Lanka is in een woord geweldig.
Meestal betreft het scholen die bv. bovenop een berg staan en waar ze geen water of toilet voorzieningen hebben.
Ik heb met eigen ogen mogen aanschouwen wat voor ingewikkelde constructies er gebouwd moeten worden om de juiste watervoorziening voor elkaar te krijgen.
Om van beneden door de moeilijke beboste jungle alle materialen boven te krijgen.
En wat te denken van de hitte, de bloedzuigers, de giftige slangen en lange werkdagen.
De boringen in het hardgesteente van soms meer dan 90 meter diep.
Petje af, geweldig werk, en de scholen zijn heel blij met de STICHTING KANSARMEN SL.

Mijn laatste project waar ik geweest ben was een tehuis voor geestelijk/lichamelijk gehandicapten, gelegen boven op een berg.
De Stichting was hier al begonnen met het project maar door Corona is het werk tijdelijk gestopt. Over een paar weken hoopt de Stichting verder te gaan.
Dit is een heel moeilijk project; In het dal loopt een riviertje, daar is een put gebouwd. Vanuit deze put wordt het water 100 meter naar boven gepompt. De moeilijkheid is om alles op z’n plek te krijgen. Geen gebaande weg omhoog, paadjes maken door de werknemers omhoog tussen de steile rotsen en bomen.
Hoe zij met hun materialen en machines dit voor elkaar moeten krijgen is een hele puzzel; Enige CREATIVITEIT is hierbij hard nodig.
Ik kan jullie verzekeren dat de werknemers die werkzaam zijn bij deze projecten met veel enthousiasme aan dit soort van uitdagende projecten beginnen, anders is het niet vol te houden.
De werknemers hebben bij de projecten hun eigen onderkomen en maken tevens hun eigen maaltijden. Gemiddeld werken er 15 mensen bij een project en beurtelings hebben ze een paar dagen vrij zodat de werkzaamheden toch door gaan.
PETJE AF VOOR DEZE MENSEN!
Marian en Tonnie van Loon Marian en Tonnie van Loon schreef op 9 april 2019 om 20:54
Op dit moment maken we een tour in Sri Lanka met de stichting Kansarmen Sri Lanka, inclusief auto met chauffeur. We zijn erg blij met deze vakantie, we zien erg veel van het land en we zijn ook al bij een school gaan kijken waar de stichting nu aan het werk is. Er wordt enorm goed werk verricht. 
Bedankt Chaminda, Priyantha en Jan voor de geweldige hulp en het organiseren van deze reis.
Bernadette Terra Bernadette Terra schreef op 2 februari 2019 om 14:41
Alweer ruim 2 maanden geleden zetten we weer voet op aarde in ons koud kikkerlandje, terug van een onvergetelijke reis naar Sri Lanka.
Samen met Jan, Anny en Chaminda hebben we verschillende projecten bezocht van de Stichting Kansarmen Sri Lanka. We zijn o.a. naar een aantal scholen geweest waar de Stichting gezorgd heeft voor toiletten en stromend (drink-)water. De dankbaarheid van het onderwijzend personeel, de vrolijkheid van de schoolkinderen en dan ook nog de gastvrijheid die je ervaart, is hartverwarmend en is een onuitwisbare herinnering geworden.
Wat wij hier allemaal zo gewoon vinden – schoon water uit de kraan, een fatsoenlijk toilet – is in Sri Lanka lang niet altijd een vanzelfsprekendheid. Jan, Chaminda, en alle anderen die voor de Stichting werken: RESPECT! Wat doen jullie ongelooflijk goed werk!
Naast het bezoek aan de projecten zijn we ook een aantal dagen op pad geweest met chauffeur Dayan, die we via de Stichting hadden ingehuurd. Dayan bracht ons naar een aantal mooie plekken in de buurt van Habarana, waar we een aantal prachtige wandelingen hebben gemaakt, de Pinduragala-rock en de Ritagala. Beide waren prachtig, maar vooral Ritagala is zéker de moeite waard (mocht je in de buurt komen), het was ooit een toevluchtsoord voor monniken. Veel olifanten gezien tijdens een indrukwekkende safari in het Hurulu-ecopark, ook hebben we daar veel vogelsoorten gezien, o,a, neushoornvogels. Dayan was een erg vriendelijke, bekwame chauffeur; we waren blij met hem op pad te mogen.
We hebben van dag één tot de laatste dag genoten van Sri Lanka!
Ewald en Bernadette Terra
Erna Kok en Gerard Zandjans Erna Kok en Gerard Zandjans schreef op 20 augustus 2018 om 18:09
Wij zijn net terug van een geweldig mooie reis door Sri Lanka, samen met onze dochters. Wij hebben de reis gedeeltelijk gemaakt met een chauffeur via de Stichting en een gedeelte zelf met backpack rond gereisd. Dit was voor ons een hele mooie combinatie. We begonnen al met een zeer gastvrij verblijf bij de broers Chaminda en Priyantha en hun familie. Daar ons al verwonderd over de vriendelijkheid en gastvrijheid. Heel mooi om te horen en ervaren hoe deze stichting werkt vanuit Nederland en samen met de mensen in Sri Lanka de uitvoering doen. We hebben op een schooltje mogen zien hoe belangrijk de watervoorziening was voor de school en hoe dankbaar ze hiervoor zijn! Mooi om dit te mogen zien en ervaren. Het reizen met de chauffeur was een mooie manier om het land en zijn cultuur te leren kennen. Een absolute aanrader, wetende dat je zo rechtstreeks dit project ondersteunt en ziet dat het op de plekken terechtkomt waar het nodig is. Dankjewel en succes met jullie projecten, Renske, Meike, Gerard en Erna
Hans en Anny Olijslagers Hans en Anny Olijslagers schreef op 4 augustus 2018 om 16:35
Wij zijn net terug van een rondreis door Sri Lanka. We kunnen terugkijken op een zeer mooie reis. Sri Lanka heeft een grote diversiteit qua historie, cultuur, religie, natuur en landschap. Dit alles in een gebied iets groter dan Nederland. De mensen zijn erg gastvrij, vriendelijk en behulpzaam.
We hadden een chauffeur met auto geboekt via Stichting kansarmen Sri Lanka. De chauffeur leidde ons veilig door het zeer onrustige verkeer. Hij kon ons tevens de nodige achtergrond informatie geven tijdens de excursies die we hebben gemaakt. Dit geeft toch net iets meer franje aan de reis, dan dat je dit organiseert via een reisburo. En het allermooiste is het gevoel dat je krijgt dat je al reizende niet een reisburo sponsort maar de plaatselijk bevolking, die nog zeer behoeftig is, zeker op het platteland. De stichting levert zeer goed werk af op de scholen voor waterprojecten, die we ook hebben mogen bezoeken. Top en bedankt voor alles. Een aanrader voor reizigers die naar dit mooie land op vakantie willen.

28) Annelies en Hubert van der Heijden 
IP-adres genoteerd Mozilla/5.0 (iPad; CPU OS 11_2_6 like Mac OS X) AppleWebKit/604.5.6 (KHTML, like Gecko) Version/11.0 Mobile/15D100 Safari/604.1
Maandag, 26 maart 2018 10:46 Geef commentaar

Sri Lanka is een bijzonder en erg verrassend land, met een heel eigen karakter, anders dan zuid-oost Azie, maar voor Nederlanders toch veel ‘eigens’ in de vorm van forten, kerken, een kanaal en dergelijken.
Priyantha pikte ons op op het vliegveld en we hebben Chaminda’s accomodatie gebruikt om over onze jetlag heen te komen; die rustige start is ons gied bevallen.
Hoewel het verkeer er meestal betrekkelijk rustig uitziet merk je toch dat het vaak tricky is, zeker als het licht wat minder is. We waren daarom erg blij met onze chauffeur. Van te voren weet je niet wat voor iemand dat zal zijn en of je het gevoel hebt daar drie weken mee opgescheept te zitten, maar Amal heeft al deze twijfels weggenomen. Behulpzaam, maar niet opdringerig, sprak goed Engels (en Duits), wist de weg, en als we op Booking een hotel hadden gevonden maakte hij er een reservering voor een lagere prijs, inclusief chauffeursaccomodatie! De grote lijnen van de reis hadden we natuurlijk zelf al uitgezet, maar hij wist daar onderweg toch altijd wel iets interessants aan toe te voegen, naast een behoorlijk restaurant e.d.
Kortom, we hebben een fantastische rondreis gemaakt en hebben genoten van alles tussen Point Pedro en Matara en de walvissen nog ten zuiden daarvan!
27) John en Antonie Peters 
IP-adres genoteerd Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/58.0.3029.110 Safari/537.36 Edge/16.16299
Maandag, 12 maart 2018 11:16 Geef commentaar

Na het nodige inlezen en zoeken op internet en reisgidsen waren we overtuigd: ons reisdoel wordt Sri Lanka. Intussen waren we door iemand geattendeerd op Stichting Kansarmen Sri Lanka. Eenmaal de site bekeken was het voor ons al snel duidelijk; het wordt reizen en bijdragen aan een goed doel. We hadden al een route voor onszelf uitgestippeld en lieten ons voor de rest verrassen. En we hebben genoten! Onze reis begon en eindigde bij de gastvrije gezinnen van Priyantha en Chaminda thuis in Negombo waar wij enkele nachten gebruik konden maken van de gastenkamer in hun huis. Onze chauffeur, Amal, was geweldig. We hadden meteen een goede klik en hij heeft ons veel laten zien en stond altijd klaar met advies en hulp. Heel mooi was het ook om bij hem in zijn ouderlijk huis uitgenodigd te worden voor een echte Sri Lankaanse maaltijd en kennis te maken met zijn ouders, zussen en zwagers. Zo gastvrij, zo aardig. We hebben veel gezien op deze prachtige reis van 19-2 t/m 8-3-2018. Op een van de laatste dagen die we doorbrachten aan de kust hoorden we van de ongeregeldheden in het district Kandy waar wij zelf een week eerder nog verbleven. We hopen voor de hele Sri Lankaanse bevolking dat de rust snel wederkeert en het land weer verder in vrede mag leven. Wij kunnen iedereen dit mooie land aanbevelen en dan ook zeker door te reizen met de geweldige mensen van Stichting Kansarmen Sri Lanka. Keep up the good work!!
26) Alet van Gemert 
IP-adres genoteerd Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/63.0.3239.132 Safari/537.36
Vrijdag, 16 februari 2018 18:37 Geef commentaar

Afgelopen januari hebben we een rondreis gemaakt van 18 dagen. Onze chauffeur heeft ons zo ongeveer half Sri Lanka laten zien. Wat een prachtig land! En wat een geweldig lieve mensen die zo gastvrij en vriendelijk zijn. Daar kunnen wij hier weer wat van leren. Om met zo weinig, zo gelukkig te zijn. De meest bijzondere ervaring vonden we het waterproject bij een school in de binnenlanden. Wat een rijkdom om toiletten met water te hebben. En een kraantje om je handen te wassen. Voor ons heel normaal voor daar een zegen. Dat maakt dat je meer betaald voor de chauffeur wat dan ten goed komt aan het project meer dan waard. Voor onze kinderen (17 en 19 jaar) een openbaring dat geluk toch echt in de kleine dingetjes zit en niet in bijv. een Iphone.
Advies: steun dit goede doel. Je geld komt echt goed terecht big grin
25) Mariejan Wagter 
IP-adres genoteerd Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/51.0.2704.79 Safari/537.36 Edge/14.14393
Zaterdag, 16 september 2017 08:36 Geef commentaar

In de zomervakantie hebben wij 2 weken door Sri Lanka gereisd met onze 2 kinderen van 19 en 21. Vooraf hebben we contact gehad met Joop die ons adviezen heeft gegeven over de planning van de rondreis waar we erg blij mee waren! Op het vliegveld zijn we opgehaald door Roland onze driver. Roland is een geweldige man, heel rustig met humor, vertelt veel over het land en wist alle goede restaurantjes en bezienswaardigheden onderweg. Hij heeft veel voor ons geregeld en ging nadat wij dat gevraagd hadden, 2 keer mee op safari. We hadden echt een klik met hem. Er was hem alles aan gelegen om ons een geweldige vakantie te bezorgen en vroeg elke dag of we “happy” waren. En dat waren we! Veel dank aan de Stichting, Joop en Jan die alles helder regelen en steeds snel op mail reageerden. Veel succes met jullie prachtige werk in dit mooie land met de liefste mensen!
Hartelijke groet
Fam Wagter
24) Rob Maaswinkel 
IP-adres genoteerd Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/60.0.3112.101 Safari/537.36
Donderdag, 17 augustus 2017 12:12 Geef commentaar

In de maand juli (2017) hebben we 3 weken door Sri Lanka gereisd samen met onze chauffeur Jozeph, een senior driver van rond de 60 die rustig en veilig reed. Dat was gelet op de verkeerssituatie in het land zeer knap en ook zeer prettig voor ons. De bussen in Sri Lanka zijn we in de loop van de vakantie The big Monsters gaan noemen. Die scheuren als idioten. Maar Jozeph liet zich er niet gek door maken. Overal wist Jozeph de highligths, maar ook de minder bekende bezienswaardigheden, moeiteloos te vinden. Hij was altijd op tijd en nooit te beroerd om dat ene speciale verzoek in te willigen. Wij hielpen Jozeph meestal met het vinden van een hotel dat bij ons paste. De ontwikkelingen op dat gebied zijn afgelopen jaren zo hard gegaan dat zijn lonely planet wat outdated was. Onze I-phone en booking.com boden uitkomst. Het was heel prettig om met een ervaren chauffeur door Sri Lanka te reizen en het voelt heel goed dat een deel van de kosten naar het goede doel gaan. Wij zeggen: dank en ga zo door. Christ’l & Rob en dochter Nina.
23) Hans Schraven 
IP-adres genoteerd Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; Trident/7.0; rv:11.0) like Gecko
Maandag, 24 juli 2017 07:50 Geef commentaar

Hallo Jan, Willem en Chaminda,
Dank jullie wel voor de laatste update vers uit Sri lanka. Uiteraard zit ik net zoals vele van ons ook weer te wachten op de video verslagen, waar Jan de komende weken weer aardig mee druk zal zijn. Ook het volledige verslag van Willem krijg ik graag onder ogen. Het is altijd weer interessant hoe mensen met een rijke levenservaring persoonlijk naar deze wereld kijken en hun ervaringen willen delen. Fijn en belangrijk ook te lezen dat projecten van 10 jaar terug nog volop water geven dit onderstreept nogmaals de duurzame aanpak van Chaminda en zijn gouden team. Mijn complimenten en diep respect voor die mensen die dagelijks vaak onder brandende zon elk project toch weer als geslaagd op de kaart zetten. En waar minstens 10 jaar lang de vruchten van geplukt kunnen worden en daardoor heel veel kinderen, ouders en onderwijzers toch weer een stukje dichter bij een menswaardig bestaan kunnen komen.
Jan, Chaminda en Willem dank voor jullie reisverslag.
Met een tevreden groet,
Hans Schraven
Atlantic Bedden Wijchen.
22) Fr Ajith 
IP-adres genoteerd Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; Trident/7.0; rv:11.0) like Gecko
Vrijdag, 10 maart 2017 17:09 Geef commentaar

Dear Jan,
Many thanks for providing water facilities for both the schools. Principles, teachers and the students wanted me to covey their sincere appreciation for the marvelous work done.
Greetings from Fr Ajith
21) henri stroband 
IP-adres genoteerd Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; Trident/7.0; rv:11.0) like Gecko
Woensdag, 8 maart 2017 14:24 Geef commentaar

Wij,twee stellen van ca. 70 jaar oud maakten in februari een 4-weekse reis naar Sri Lanka,gebruik makend van de formule van de Stichting.
Zó wilden wij reizen: vrij, eigen Van met chauffeur en ook nog wat bijdragend aan het werk van deze sympathieke Stichting.
De chauffeur, Anton Thisera, bleek zeer waardevol. Ook hij moest overnachten en soms had dat invloed op de uit te kiezen hotels, die alle voor een redelijke prijs een goede kwaliteit boden. Anton zett de toon door ons thuis uit te nodigen. We reden 3000 km, en zagen grote delen van het land.
Anton wist ons buiten de highlights nog vele andere plekjes te laten zien. We hebben dan ook veel indrukken opgedaan zowel qua natuur als qua cultuur en geschiedenis. Daarbij bleek Anton ook een goede gids die veel vragen kon beantwoorden, zoals over de burgeroorlog en de wijze waarop het land de relatie tussen de bevolkingsgroepen (en religies) probeert te herstellen. Met interesse zagen we de vele tempels waarin vaak hindu- en boeddhistische uitingen hand in hand gaan!
Bij Polonnaruwa bezochten we, samen met Chaminda, een school-project van de Stichting. Indrukwekkend, de resultaten die hier worden bereikt en een bevestiging voor ons dat de keuze voor reizen met tussenkomst van deze stichting een juiste was.
Alle betrokkenen,Jan van der Steen, Joop Neefs, Chaminda en natuurlijk Anton Thisera: zeer veel dank!Met hartelijke groet van Marijke en Henri Stroband, Noor Verheul en Frans Walenkamp.
20) Fam Koornwinder 
IP-adres genoteerd Mozilla/5.0 (iPad; CPU OS 9_3_5 like Mac OS X) AppleWebKit/601.1.46 (KHTML, like Gecko) Version/9.0 Mobile/13G36 Safari/601.1
Zaterdag, 15 oktober 2016 19:04 Geef commentaar

Part 1 from 2 translation 13 – 27 july 2016
After we had booked flights with Emirates Airlines, we were looking for a driver and accommodation for our stay in Sri Lanka. When searching, we happened to see the site of [www.kansarmensrilanka.nl.] We contacted Jan and Joop of this foundation, who have emailed our request for a driver and accommodation to the foundation in Sri Lanka.
They picked the right person for the job.
After arriving by Badaranaike Airport in Colombo Mr. Priyantha welcomed us and took us to the hotel in Colombo. At the end of the afternoon he came to the hotel to discuss the route together, tailored to our interests and gave us practical tips.
The hotels were booked during the trip, and we choose them on the spot in consultation with Priyantha. Our driver and guide also tells a lot about Sri Lanka and no effort was too much for him.
19) Fam. Koornwinder 
IP-adres genoteerd Mozilla/5.0 (iPad; CPU OS 9_3_5 like Mac OS X) AppleWebKit/601.1.46 (KHTML, like Gecko) Version/9.0 Mobile/13G36 Safari/601.1
Zaterdag, 15 oktober 2016 18:47 Geef commentaar

Part 2
At the beginning of the tour he told us if we wanted anything to do, like to go to a restaurant, visit a place or just wanted to stop for a while.
Mr Priyanhta is a modest and kind man and has a lot of humor.
We also found it nice that he was always on time, and within easy reach. Moreover, he arranged everything well, using his networks (such as cards and the jeep for the national parks).
We would like to come back and then go again travel the same way, this way we can also contribute a little to the foundation kansarmensrilanka.nlWe experienced the foundation works confidential, is very informative, transparent, offering good quality, in short, complete service.A big compliment to all the volunteers of this foundation,.
MArijke, Cornelis, Nadika , Zinath Koornwinder
18) Fam Smits 
IP-adres genoteerd Mozilla/5.0 (iPad; CPU OS 9_3_4 like Mac OS X) AppleWebKit/601.1.46 (KHTML, like Gecko) Version/9.0 Mobile/13G35 Safari/601.1
Zondag, 18 september 2016 13:54 Geef commentaar

Wij hebben afgelopen augustus ruim 3 weken rondgereisd in srilanka met ons gezin (2 volw, 2 kinderen 18 en 15 jr) . Via de stichting en Chaminda kennis gemaakt met onze chauffeur Nuhan. Wij hebben een heerlijke reis gehad.!! Waren zelf al eerder in srilanka geweest en hadden ideeën over wat we wilde doen /zien en onze plannen met Nuan steeds goed kunnen afstemmen . Nuhan is een goede chauffeur, hij is integer gezellig en weet een perfecte balans te vinden tussen betrokkenheid en afstand.
Wij hebben van onze vakantie genoten en het voelt goed op deze manier ook bij te kunnen dragen aan de mooie projecten van de stichting.
17) Fam Koornwinder, Nadika Zinath Cornelis, Marijke 
IP-adres genoteerd Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_7_5) AppleWebKit/537.78.2 (KHTML, like Gecko) Version/6.1.6 Safari/537.78.2
Zondag, 21 augustus 2016 16:23 Geef commentaar

13 july -27 july 2016

Namen contact op met Jan en Joop van de foundation die de aanvraag mailde naar de projectleider in Sri Lanka.
Priyantha kwam ons afhalen van Badaranaike Airport Colombo en bracht ons naar hotel in Colombo. Eind van de middag kwam hij naar hotel op samen de route te maken en vooral naar onze interesses met praktische tips.
De hotels boekte we ter plekke in samenspraak met Priyantha. Onze chauffeur tevens gids verteld veel over Sri Lanka en niets is hem te veel.
In het begin van de reis deelt hij mede dat als we naar de w.c moeten , willen eten of stoppen , dat zelf aan kunnen geven.
Priyanta is een bescheiden vriendelijke man en in bezit over een dosis humor.
Fijn dat hij altijd op tijd is en goed bereikbaar is. Ook regelt hij alles goed met zijn netwerken die hij heeft ( b.v kaartjes en de jeep voor de national parks ).
Graag komen we weer terug en gaan dan zeker weer op deze manier reizen zodat we een klein steentje kunnen bijdragen aan kansarmensrilanka.nl

Deze foundation werkt vertrouwelijk, informatief, transparant, biedt kwaliteit , compleet.

Kortom een dikke pluim voor alle vrijwilligers van deze foundation , hoe goed en betrokken deze zijn bij de projecten en vooral de uitvoering hiervan!

Hartelijke groetjes Marijke , Cornelis, Nadika (22) en Zinath (18)

16) Didier 
IP-adres genoteerd Mozilla/5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 9_3_2 like Mac OS X) AppleWebKit/601.1.46 (KHTML, like Gecko) Version/9.0 Mobile/13F69 Safari/601.1
Dinsdag, 2 augustus 2016 17:42 Geef commentaar

We hebben met ons gezin van vier kinderen (20, 17, 8, en 5 jaar) genoten van een erg mooie rondreis in Sri Lanka in het gezelschap van onze driver Roland. Hij liet ons met trots de leuke plekjes in zijn land zien en was daarbij steeds zorgzaam naar ons toe wat betreft het aanraden van hotels, restaurants, enz. We reden rond in een zeer mooi en proper busje waar niets op aan te merken valt. Wij hebben een superreis achter de rug en kunnen het anderen alleen maar ten volle aanraden!
15) Marian van Reekum 
IP-adres genoteerd Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:44.0) Gecko/20100101 Firefox/44.0
Zondag, 10 april 2016 09:31 Geef commentaar

Door mijn band met Wilde Ganzen hoorde ik van de Stichting KSL en raakte benieuwd naar haar projecten. Voorafgaand aan een rondreis heb ik daarom met een vriendin bij projectleider Chaminda overnacht en hebben we op 15 en 16 maart 4 scholen bezocht.De temperatuur kwam niet onder de 35 graden waardoor je nog eens extra bewust wordt van het belang van water. En dan hadden wij de luxe van een comfortabele jeep met airco.
Op elke school werden we allerhartelijkst ontvangen. Bij 3 scholen had de Stiching de water- en sanitatievoorzieningen al verbeterd. Bij de Karakkumaduwa school bijv. kwam het water zelfs van een bron op 1 km afstand. Een enorme klus. Zoals bij alle projecten wordt de gemeenschap betrokken bij aanleg en onderhoud van de installatie.
Het bezoek aan de Nallour Junion school in het Kurunegala district raakte ons het meest. Slechts 61 leerlingen met een zeer gedreven schoolhoofd. Hun waterput levert maar 2-3 maanden per jaar water. Hierdoor is ook een moestuintje niet mogelijk, wat je bij praktisch elke school aantreft. Een leerling uit groep 5 is bij een landelijke test de tweede van het land geworden. Een geweldige prestatie. Hopelijk wordt aan zijn vurige wens voor een betere put in de nabije toekomst tegemoetgekomen.
We zijn onder de indruk van wat de Stichting allemaal doet. Een zeer gedegen aanpak en ze houden duidelijk de vinger aan de pols. Jan van der Steen en Chaminda vormen een ‘gouden team’.
14) Nol Döbken 
IP-adres genoteerd Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/48.0.2564.116 Safari/537.36
Dinsdag, 1 maart 2016 10:57 Geef commentaar

We zijn al weer enige tijd terug uit Sri Lanka en hebben een fantastische reis gehad.
Dit mede dank zij onze chauffeur Joseph Bernard die ons veilig door het land heeft
geloodst. Joseph is een heel bescheiden en rustige man die door zijn jarenlange ervaring
ons op de juiste plekken gebracht heeft en de goede contacten voor excursies etc. heeft gelegd.Dank voor je bemiddeling en ik wens jullie Stichting nog veel succes met het belangrijke werk.
13) Tinus en Ali Stellinga 
IP-adres genoteerd Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/48.0.2564.103 Safari/537.36
Donderdag, 11 februari 2016 13:19 Geef commentaar

Donderdag, 11 februari 2016

Net terug van een 3 weken rondreis door het prachtige Sri Lanka.

We werden, zoals afgesproken, opgehaald van het vliegveld Colombo door onze chauffeur/gids Priyanthe, die ons naar het huis van Chaminda in Negombo bracht.

We werden zeer hartelijk ontvangen door Chaminda; we zijn hier twee nachten gebleven, nette kamer/douche/airco bij Chaminda thuis.

De eerste dag hebben we, de door ons voorbereide wensen , met Priyanthe besproken en hij heeft er een heel goede rondreis , met daarin al onze wensen, van gemaakt.

De volgende dag hebben we een boottocht gemaakt door de Dutch canals van Negombo en ’s middags hebben we lekker aan het strand van Negombo gewandeld.

Daarna zijn we gestart met de rondreis langs alle historische ruïne steden, tropische natuur, rijstvelden, wildsafari’s en bijzondere hotelletjes.

De treinreis van ca. 3 uur naar Ella, door de bergen/theeplantages, was een schitterende ervaring.

Onze chauffeur/gids Priyanthe met minibus met airco, was niet alleen een perfecte chauffeur, maar ook een zeer attente gids. Hij wist overal de weg , maar wist ook veel te vertellen over het leven in Sri Lanka. Hij sprak erg goed Engels en deed alles om het naar onze zin te maken.

Kortom een unieke ervaring en zeker een aanrader.

Ali en Tinus Stellinga

12) Marsha van der Krabben 
IP-adres genoteerd Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_11_1) AppleWebKit/601.2.7 (KHTML, like Gecko) Version/9.0.1 Safari/601.2.7
Maandag, 7 december 2015 17:26 Geef commentaar

In mei dit jaar heb ik een fantastische rondreis gemaakt door Sri Lanka. Van tevoren had ik gehoord van Stichting Kansarmen Sri Lanka en ik had veel geluk dat mijn verblijf in Sri Lanka samenviel met het bezoek van Jan van der Steen, voorzitter van Stichting Kansarmen Sri Lanka. Samen met Chaminda, Jan en mijn vriendin Anne zijn wij een dag mee op pad gegaan om een kleine selectie te bekijken van het geweldige werk dat de Stichting in Sri Lanka verricht. Het ontvangst wat wij kregen van de lokale mensen was hartverwarmend en het was geweldig te zien wat een groot groot verschil het werk van de Stichting maakt. Ook was het geweldig te zien dat bijvoorbeeld de ouders van de kinderen van de scholen die wij bezochten ook de handen uit de mouwen steken om zo gezamenlijk met de Stichting aan een betere toekomst te bouwen.
Wat ik zo geweldig vind aan Stichting Kansarmen Sri Lanka is dat zij ook focussen op de lange termijn. Zo bouwen zij actief relaties met de lokale overheden, zodat deze op den duur het werk van de stichting kunnen delen, en uiteindelijk zelf in dit soort voorzieningen kunnen voorzien. Ook worden bij de projecten de betrokken mensen uitgebreid geïnformeerd en getraind om te zorgen dat de aangelegde voorzieningen zo lang mogelijk mee gaan en zodat als er kleine gebreken zijn, men dit zelf kan repareren. Een echte toekomstvisie die op deze manier met vele kleine projecten een ENORM verschil maakt in dit prachtige land! Bedankt!
11) Fam. Roger Gouders uit Vaals 
IP-adres genoteerd Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/46.0.2490.80 Safari/537.36
Woensdag, 4 november 2015 10:56 Geef commentaar

Wij hebben samen met onze kinderen 12-13-15jaar oud de rondreis Sri Lanka gedaan.
Onze chauffeur Roland was zeer ervaren, bezorgd en deskundig. Hij heeft ons uitermate veilig door het land gereden, en samen met ons het programma aangepast, daar waar nodig.
De 3e dag hebben wij met Chaminda een weeshuis met geestelijk gehandicapte kinderen bezocht. Dit was zeer indrukwekkend voor ons allen.Het geld wordt zéér goed besteed door de stichting.
Verder zijn wij zeer te spreken over deze rondreis met privé chauffeur.
Voldoende vrijheid, ruimte en flexibiliteit werd ons geboden.
De mensen zijn heel erg vriendelijk.
Een geweldige ervaring, in een mooi en veelzijdig land.
Roger-Hennie-Jill-Yves en Emy Gouders
10) fam. Heerius 
IP-adres genoteerd Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_6_8) AppleWebKit/534.59.10 (KHTML, like Gecko) Version/5.1.9 Safari/534.59.10
Zondag, 20 september 2015 10:25 Geef commentaar

We hebben een fantastische vakantie in Sri Lanka beleefd met onze drie kinderen. Wij hebben genoten van prachtige tempels, een mooie treinreis door de bergen en langs theeplantages gemaakt, op safari geweest ,op heerlijke bounty stranden gelegen en genoten van het contact met de vriendelijke bevolking met diverse geloofsovertuigingen. Onze chauffeur heeft ons veilig door het hectische verkeer naar vele mooie plekken geloodst. Joop van de stichting had ons vooraf ook al over de highlights van het land geïnformeerd dus we waren goed voorbereid en hebben enorm veel gezien en beleefd in drie weken tijd.
Helaas hebben we geen scholenproject van de stichting kunnen bezoeken omdat het ook schoolvakantie was in S.L. maar dat is een goede reden om nog eens terug te gaan naar dit prachtige veelzijdige land.
9) Fam. Van Damme 
IP-adres genoteerd Mozilla/5.0 (iPad; CPU OS 7_1_2 like Mac OS X) AppleWebKit/537.51.2 (KHTML, like Gecko) Version/7.0 Mobile/11D257 Safari/9537.53
Zondag, 2 augustus 2015 02:58 Geef commentaar

We brachten eerdaags een bezoek aan twee scholen. Een waar reeds goede voorzieningen zijn aangelegd en één waar onze eigen bijdrage tot soortgelijke investeringen zal leiden. Met open armen zijn we ontvangen. Hartverwarmend en indrukwekkend, zeker voor onze kinderen. Bij de eerste school hebben we kunnen zien wat hygiene en zuiver water betekenen. Niet alleen gezondheid, maar ook sociale cohesie. Sinds er goede faciliteiten zijn op deze school, sturen welgestelde ouders hun kinderen niet langer naar scholen verder weg
8) Fam. van Kessel 
IP-adres genoteerd Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64; Trident/7.0; Touch; LCJB; rv:11.0) like Gecko
Maandag, 18 mei 2015 15:21 Geef commentaar

Hallo allemaal.
Wat een fantastische ervaring was het om Sri Lanka te bezoeken via deze stichting. We hebben met eigen ogen kunnen zien wat kansarmsrilanka tot stand brengt en in ons geval was dat een bezoekje aan een plaatselijke school waar ze nette toiletten geplaatst hadden. De inderen ontvingen ons met open armen en de altijd zo warme glimlach die de mensen daar hebben ! Senna was onze driver en we waren zeer tevreden over hem. Geduldig en ervaren in het verkeer heeft hij ons 10 dagen lang de dingen laten zien die wij graag wilde zien. Daarna zijn we nog 10 dagen op eigen gelegenheid gegaan, maar ik kan iedereen aanraden om je gehele reis met deze stichting te volbrengen. Het is echt een meerwaarde !
7) Chrit Schurgers 
IP-adres genoteerd Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/41.0.2272.76 Safari/537.36
Woensdag, 8 april 2015 08:52 Geef commentaar

Net terug van 3 weken rondreis Sri Lanka waarvan 2 actief met jullie chauffeur Chammy. Hij heeft ons (2 senioren koppels) feilloos 1.400 km rondgereden langs alle vooraf thuis uitgestippelde plekjes. Veel tempels, historische ruïne steden, mega watervallen, tropische natuur, rijstvelden, wild safari’s, vissersdorpen, en bijzondere hotelletjes.
Ook treinreis van ca. 3h door bergen / theeplantages in Ella is een schitterende ervaring en goed te combineren met auto.Met projectleider Chaminda een schoolproject bezocht waar nu het hele jaar door dankzij jullie inspanningen schoon water en voldoende sanitaire voorzieningen blijvend beschikbaar zijn.
Fantastisch resultaat, dat intussen in meer dan 100 plattelandsdorpen gerealiseerd is! Chapeau……… en blijf hiermee doorgaan. Er is nog zoveel te doen op dit mooie eiland met zoveel (heel)arme en vriendelijke mensen.De rondreis met busje en jullie chauffeur is ons uitstekend bevallen.GrVier senioren uit Zuid Limburg
6) Carlijn Stolwijk 
IP-adres genoteerd Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Trident/7.0; rv:11.0) like Gecko
Dinsdag, 2 september 2014 07:39 Geef commentaar

Zojuist heb ik namens Studentenvereniging Ontwikkelingssamenwerking Leiden (SOL) het mooie bedrag van 75 euro aan Stichting Kansarmen overgemaakt.
In de maand juli hebben wij door Sri Lanka getrokken met een groep van 20 studenten van Universiteit Leiden. In Sri Lanka hebben wij diverse ontwikkelingsprojecten bezocht, waaronder een aantal van Stichting Kansarmen. Mooi om te zien wat jullie doen voor de Sri Lankaanse bevolking op het gebied van sanitaire voorzieningen.Een aantal van de groep, waaronder ik zelf, hebben voor de reis geld ingezameld. Wij hebben besloten om een deel hiervan aan Stichting Kansarmen te doneren. Wij hopen dat dit bedrag een mooie bestemming krijgt in Sri Lanka.Met vriendelijke groet,Carlijn Stolwijk
namens SOL
5) Familie Verboom 
IP-adres genoteerd Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/36.0.1985.125 Safari/537.36 OPR/23.0.1522.75
Donderdag, 14 augustus 2014 16:04 Geef commentaar

Hallo,
Ruim een week na onze reis door SriLanka met Senna, de chauffeur die via jullie ons van vele veilige kilometers is voorzien, zijn we geestelijk nog maar nauwelijks terug op Nederlandse grond.
Ontzettend veel gezien en gedaan, mede dankzij “tijdsmanagement” zoals Senna het noemde. Alles wat wij op onze kaart en ons lijstje hadden staan wist hij al bellend tot een reisschema te kneden, inclusief de door hem geregelde hotels van allerlei slag, van pure luxe tot alleen plaatselijk bekend. Ondanks het volle schema hebben we toch nog enkele paradijselijke dagen aan de prachtige tropische stranden hebben gelegen.
Door drukte heeft Chaminda ons niet zelf een project kunne laten zien, maar we hebben wel op een project kunnen kijken hoe een en ander van niets tot IETS word opgebouwd. Onze complimenten
4) Bernadette van der Pas 
IP-adres genoteerd Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:31.0) Gecko/20100101 Firefox/31.0
Dinsdag, 5 augustus 2014 07:41 Geef commentaar

Hallo Joop en Jan,

Wij hebben een fantastische tijd gehad in Sri Lanka. De rondreis die door jullie georganiseerd is, was fantastisch!!Sunil was niet alleen een perfecte chauffeur maar ook een zeer attente gids. Hij wist overal de weg en wist erg veel te vertellen over het leven in Sri Lanka maar ook alles over de planten en dieren. Hij sprak erg goed Engels en deed alles om het ons naar de zin te maken. Samen met zijn bijrijder een super goed duo.We zijn diep onder de indruk van de projecten die door de stichting gerealiseerd zijn. Heel interessant om de dorpjes en de scholen te bezoeken samen met Chaminda.We kunnen het iedereen aanraden om via de stichting een bezoek te brengen aan Sri Lanka.
dank je wel voor alles!

hartelijke groeten,
familie Langenhuijzen

3) Martin, Jenet, Peter en Conny 
IP-adres genoteerd Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/35.0.1916.114 Safari/537.36
Zaterdag, 31 mei 2014 07:17 Geef commentaar

Mei 2014,
Hallo Joop, we zijn nu een week terug van een prachtige rondreis. We hebben kennis gemaakt met Senna (Chandra Kumara Senewirathua) een vriendelijke chauffeur, weet veel van het land, rijdt er goed en heeft ons erg veel laten zien van het land, toch hebben we onze eigen route aan
kunnen houden. Fijn dat jullie ons op hebben gewacht op het vliegveld van Colombo. Mooi land, vriendelijke mensen en jullie project heeft diepe indruk bij ons achter gelaten. Een aanrader om een chauffeur te boeken bij jullie. Bedankt! Groeten Martin, Jenet, Peter en Conny.
2) Brigitta en Ronald Sanders 
IP-adres genoteerd Mozilla/5.0 (Linux; U; Android 4.1.2; nl-nl; GT-I8190 Build/JZO54K) AppleWebKit/534.30 (KHTML, like Gecko) Version/4.0 Mobile Safari/534.30
Vrijdag, 2 mei 2014 20:39 Geef commentaar

Mei 2014
Inmiddels zijn we net terug van wederom een prachtige reis naar Sri Lanka. Het is alweer de derde reis naar het mooie Sri Lanka en het blijft even indrukwekkend en geweldig. Natuurlijk hebben we weer dankbaar gebruik gemaakt van een deskundige chauffeur via de stichting.
Allereerst hebben we een paar projecten (oa een vissersdorp en een woongemeenschap van zo’n 60 families) van de stichting bezocht samen met Chaminda die met veel passie uitleg geeft. Wat een mooie kans om deze ervaring ook mee te pikken al voel je je wel wat beschaamd als je de armoedige hutjes ziet. Hierna hebben we onze reis vervolgd naar het uiterste Noorden van Sri Lanka, het nog vrij onbekende Jaffna. Het is een geweldige reis geworden die we helemaal naar eigen wens in hebben kunnen vullen doordat we de luxe hadden van een eigen chauffeur met een goed busje. De chauffeur was goed op de hoogte van de wegen en wist ook het nodige te vertellen van het landschap. Ook trapte hij regelmatig op de rem om iets aan te wijzen. Dat is dan ook meteen het grote voordeel van je eigen vervoer. Stoppen waar je wilt, wanneer je wilt en hoelang je wilt. Op deze manier hebben wij ontzettend genoten van onze reis van 3 weken waarbij de vriendelijkheid, het lekkere eten, het mooie landschap en de prachtige reisroutes centraal stonden. Dank aan de stichting met in het bijzonder ook Chaminda en Nilu voor hun warme ontvangst. Groetjes Brigitta en Ronald

 

2013-12-17_142043

Copyright © 2019. All Rights Reserved Stichting Kansarmen Sri lanka.  Ontwerp Bert van Helvoirt