EN DAAR IS HET 250e PROJECT, KALUGALA COMMUNITY

In de vorige nieuwsbrief hebben we een vooraankondiging van het in aantocht zijnde 250e project geplaatst.
Het eerste project zijn we gestart in 2005. Spannend, wat zal de toekomst brengen. Een periode van exploreren breekt aan. Binnen een jaar hebben we diverse projecten geïdentificeerd. De projecten worden door diverse spelers in het veld aangedragen.Een werkteam wordt geformeerd en de projecten worden met enthousiasme uitgevoerd. Nog steeds hebben we werkers vanaf het eerste uur in het team. Zelf hebben we niet kunnen bedenken dat we in 2020 naar 250 gerealiseerde projecten zouden groeien, maar het feit ligt er.

Voor de financiële steun van dit 250e project, is de keuze gevallen op een naar schoon drinkwater snakkende community.
Deze community bezochten we in 2018 en ook nu weer. Naast de 266 families binnen de community en 300 families van buiten de community, bevat het project een pre-school, een secondary-school en medisch centrum. Totaal ruim 2.500 mensen zullen gebruik maken van het “nieuwe” drinkwater.

Het water komt van uit een natuurlijke bron, gelegen in een natuurreservaat. Momenteel moeten de mensen op een afstand van 6-10 km hun drinkwater halen.

In 2018 sprak een vader mij in gebrekkig Engels aan met de woorden: “Please help us with the water, don’t do it for me, I already suffer from the chronic kidney disease, but do it for our children.”

De totale projectkosten zijn € 26.700. Wij hopen dat we op u kunnen rekenen en vragen uw financiële steun voor dit project, we moeten het samen doen.
Kijk voor nadere project informatie: 250e project plan Kalugala 

Copyright © 2019. All Rights Reserved Stichting Kansarmen Sri lanka.  Ontwerp Bert van Helvoirt