Donatie SPEG

Het bestuur van Stichting Project koppeling Eindhoven Gedaref (SPEG) heeft besloten om SPEG op te heffen. SPEG heeft sinds haar oprichting op 3 maart 1989 vele projecten in de staat Gedaref in Sudan ondersteund. Deze projecten lagen altijd op het vlak van educatie, armoedebestrijding en sanitatie. Daarnaast is er in Nederland veel aandacht geweest voor voorlichting en bewustwording voor de situatie in Sudan. Met heel veel toewijding, voldoening en plezier heeft SPEG haar werk in de afgelopen 30 jaar gedaan. Echter door zowel gewijzigde omstandigheden in Sudan als in Nederland heeft het bestuur besloten om te stoppen.

SPEG is toen op zoek gegaan naar een project om te ondersteunen met het overblijvende batig saldo. In het project “Water- en sanitatievoorzieningen op 7 scholen in UVA provincie in Sri Lanka” hebben we een project gevonden wat zeer dicht aansluit bij de doelstellingen van SPEG. Stichting Kansarmen Sri Lanka is de uitvoerder van dit project en haar doelstelling en werkwijze zijn sterk vergelijkbaar met SPEG.

Het bestuur van SPEG is blij dat we met de Stichting Kansarmen Sri Lanka kinderen in sterk achtergestelde gebieden in Sri Lanka kunnen ondersteunen en mede in samenwerking met de landelijke organisatie Wilde Ganzen de sanitatie voor deze scholen kunnen verbeteren.

Heel veel succes in de uitvoering!

Richard Broeks
Voorzitter SPEG

Namens het bestuur van SPEG

Copyright © 2019. All Rights Reserved Stichting Kansarmen Sri lanka.  Ontwerp Bert van Helvoirt