Comité van aanbeveling - Stichting Kansarmen Sri Lanka

Martine Gosselink
Martine Gosselink, nu directeur van het Mauritshuis, voormalig hoofd geschiedenis bij het Rijksmuseum, was een aantal jaar terug zelfstandige. Voor een cultureel project verbleef zij een paar maanden in Sri Lanka, in de lieflijke kustplaats Galle om precies te zijn. Zij raakte gehecht aan het land, de flora & fauna en aan de ongedwongenheid en het goedlachse van de Sri Lankaan. Galle en omgeving zijn niet de armste gebieden van het land. De tsunami van 2004 heeft hier behoorlijk toegeslagen, met allerlei opknapprojecten tot gevolg. Toch zag Martine de nodige problemen, zoals afwatering van huizen en dorpen, open riolen en dergelijke: “Het toerisme is er niet heel grootschalig, maar maakt wel dat de meeste bezoekers die niet veel verder gaan dan de gebaande paden niet in aanraking zullen komen met grootschalige tekortkomingen die het binnenland kent. Het werk van de Stichting Kansarmen Sri Lanka juich ik daarom van harte toe. De korte lijnen, het geven van mede-verantwoordelijkheid aan de doelgroep, de duurzaamheid van de projecten door nazorg, dat zijn slechts enkele van de elementen die maken dat deze stichting zijn weg weet te vinden in een complex gestructureerd land (want dat is Sri Lanka weet ik uit eigen ervaring) en door de lokale politiek niet als bedreigend wordt ervaren. Zo maakt deze club het verschil.”

 

Ron van Megen
WatRonvrijstaand20130809er en sanitatie lopen als een blauwe draad door de carrière van Ron van Megen (1957). Ron is als civiel ingenieur afgestudeerd aan de Technische Universiteit Delft. Zijn eerste werkkring was bij het tegenwoordige RoyalHaskoningDHV. Bij dit advies- en ingenieursbureau was hij langjarig bij tientallen projecten betrokken voor drinkwaterbedrijven en waterschappen, zowel in binnen- als buitenland. Later werd Ron directielid bij Kiwa en was hij onder meer eindverantwoordelijk voor het gezamenlijke onderzoeksprogramma van de Nederlandse drinkwaterbedrijven. Na de tsunami van 2004 heeft Ron mee gewerkt aan het hulpprogramma voor drinkwater en sanitatie dat de Nederlandse watersector in het zwaar getroffen Indonesische Aceh uitvoerde. Ron heeft diverse bestuursfuncties vervuld, of vervult deze nog steeds, bij waterorganisaties, zoals het Netherlands Water Partnership, het waterschap Vallei en Veluwe en een commissie voor de beoordeling van subsidieaanvragen voor innovatieve watertechnologie.  Naast kennis van water en sanitatie heeft Ron veel bestuurservaring en kijk op omstandigheden zoals in Sri Lanka kunnen voorkomen.

Ron maakt sedert september 2014 deel uit van het Comité van Aanbeveling. Vanuit maatschappelijke betrokkenheid draagt hij graag een steentje bij aan de belangrijke en sympathieke initiatieven van de Stichting Kansarmen Sri Lanka.

Pagina's: 1 2

Copyright © 2019. All Rights Reserved Stichting Kansarmen Sri lanka.  Ontwerp Bert van Helvoirt