Bijzondere lintjes: één voor gezond drinkwater in Sri Lanka

Het bestuur van Stichting Kansarmen Sri Lanka waardeert de inzet van voorzitter Jan van der Steen in hoge maten. De oprichter van de Stichting werd daarom voorgedragen voor een Koninklijke onderscheiding, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Zijn inzet en betrokkenheid afgelopen 17 jaar kan uitzonderlijk genoemd worden. Met veel doorzettingsvermogen, vooral de laatste 3 jaar met aanslagen en Corona, blijft Jan doorgaan. Dat heel veel mensen nog steeds geen toegang hebben tot schoon drinkwater gaat hem nauw aan het hart. Jan gaat verder: “Wij brengen de mensen hoop”, zegt hij.

Uitreiking lintje

In de pers Brabants Dagblad: 26 april 2022

SINT-MICHIELSGESTEL – Hij ging ze eerst thuis ophalen met een bus. Burgemeester Han Looijen van de gemeente Sint-Michielsgestel nam de negen kandidaten vervolgens mee naar gemeenschapshuis Litserborg in Den Dungen, om ze daar de versierselen op te spelden. Acht keer Lid in de Orde van Oranje-Nassau, twee keer ‘Ridder’ van wie er een online aanwezig was.

De tsunami was amper voorbij in 2004 of Jan van der Steen trok zich het noodlot van Sri Lanka aan. Noodhulp, gezond drinkwater en sanitair, met een speciale stichting Kansarmen Sri Lanka trok hij ten strijde. En met succes. Inmiddels zijn er 250 projecten uitgevoerd en hebben duizenden Sri Lankanen drinkwater. Van der Steen kreeg de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij zit momenteel nog in Sri Lanka. Via een online-verbinding reikte burgemeester Han Looijen vanuit Litserborg dit lintje uit. Dat wordt Van der Steen later nog in het echt opgespeld.

Met de schoolbus naar de Litserborg zonder Jan

 

Online verbinding met Sri Lanka

 

Jan wordt toegesproken door Burgemeester Han Looijen

Copyright © 2019. All Rights Reserved Stichting Kansarmen Sri lanka.  Ontwerp Bert van Helvoirt