95. Udubaddawa Dammananda school

95. Udubaddawa Dammananda school nabij Kuliapitiya op het platteland.
Plattelandschool, 345 kinderen in grade 1-11, 21 leerkrachten en de dagelijkse bezoekers van Education Office maken gebruik van de nieuwe voorzieningen.
Deze kinderen komen voornamelijk uit arme boerenfamilies.
Project ondersteund door Stichting Heeren van Haaster, Bjørn Hoogwout Brabant Water met Aqua for All.De school bezochten we voor de eerste keer januari 2009 samen met Father Ajith van de locale NGO Janasetha.
De bestaande oude waterput is al gedeeltelijk ingestort en valt in het droge seizoen nagenoeg droog, dan is er geen drinkwater.
Op een afstand van 300 m1 van de school staat ook een kantoortje van Education office, er is geen drinkwater en geen toiletten. Hier komen dagelijks leerkrachten en ouders bijeen voor het bijwonen van de diverse cursussen/vergaderingen.
Ook allerlei activiteiten voor leerlingen van de omliggende scholen vinden hier plaats.Verbeteren water- en sanitaire voorzieningen: de oude 9 m1 diepe drinkwaterput geheel gesloopt en de put opnieuw opgebouwd, waarbij de nieuwe putbodem ruim 2 m1 lager is dan de oorspronkelijke bodem, dit geeft een grotere buffer!
Tijdens het dieper maken van de bouwput werden de arbeiders overvallen door een onverwachtse stortbui. Dit maakte de ondergrond instabiel en stortte de bouwput gedeeltelijk in. Gelukkig zijn er geen ernstige ongelukken gebeurt. Het zorgde wel voor enige vertraging. (11 m1 is toch een niet te onderschatten diepte!).
Nieuwe put is afgedekt, elektrische pomp, nieuwe watertoren, diverse tappunten, waterleidingen naar latrines en schoolgebouwen aangebracht.
Tevens over afstand van 300 m1 een waterleiding met tappunten aangebracht naar het gebouw van Education office. De sleuf hiervoor is door de Education Office gegraven. Dus de school en Education office maken samen gebruik van dezelfde nieuwe drinkwaterput.
1 gebouw met 3 urinoirs en zinkput voor de school aangebracht.
2 latrines met zinkput voor Education Office aangebracht.
Project afgerond 2010.
Project ondersteuning: 50% door St. Heeren van Haaster en andere 50% door Aqua for All samen met opbrengst uit afscheidsreceptie Bjørn Hoogwout als direkteur Brabant Water.

95.= (10)


Copyright © 2019. All Rights Reserved Stichting Kansarmen Sri lanka.  Ontwerp Bert van Helvoirt