78. Vidyalankara school

78. Vidyalankara school nabij Negombo.
School in een arme wijk bij Negombo, 1285 kinderen en 42 leerkrachten zullen gebruik maken van de nieuwe voorzieningen. Deze kinderen komen uit arme families die in de fabrieken werkzaam zijn.
Drinkwater komt via een leiding van de openbare weg in een kleine en te lage voorraadtank. Soms komt er helemaal geen water, zodat er regelmatig een tekort aan drinkwater is. De kleinste kinderen zitten in 2 gebouwen 3 hoog. Tevens zijn er dagelijks een 20-tal kinderen voor het volgen van speciaal onderwijs.
Verbeteren water- en sanitaire voorzieningen: Elektrische pomp, betonnen watertoren, grote voorraadtank, leidingen met tappunten naar latrines en schoolgebouwen tot op de 2e verdieping aangebracht. Voor de 20 kinderen met speciaal onderwijs is een ruimte met een latrine en douche gebouwd.
Vanwege de onstabiele ondergrond is er een extra ringfundering aangebracht om de watertoren te kunnen realiseren. De voorzieningen zijn tijdens ons laatste werkbezoek 2009 officieel in gebruik genomen en dit ging gepaard met vele speeches, muziek en dans.
Project afgerond 2010.


Copyright © 2019. All Rights Reserved Stichting Kansarmen Sri lanka.  Ontwerp Bert van Helvoirt