75. St. Anne’s school

75. St. Anne’s school in Negombo.
De St. Anne’s is een school met 1150 kinderen in een buitenwijk van de Negombo.
Deze kinderen komen grotendeels uit arme visserfamilies en andere ouders werken in een fabriek. 
Bij ons 1e bezoek in 2008 vinden we slechts 2 toiletten voor de 550 meisjes.
De school heeft in het verleden al enkele pulsen laten boren, maar het water was nog steeds sterk vervuild en dus niet te drinken. We hebben het grondwater later onderzoeken en het was inderdaad sterk vervuild!
Verbeteren water- en sanitaire voorzieningen:
Er zijn in totaal 7 toiletten met zinkputten gebouwd: 5 voor de meisjes en 2 voor de teachers.
Met een speciale techniek is het gelukt om het vuile water grondwater te isoleren van het zuivere drinkwater. Dit is uitgevoerd met een zgn. ”dubbele” pulsboring, een geweldig mooie en goedkope oplossing. Het vereist wel enige vakmanschap en aandacht. Tevens zijn er een watertoren (gestort in het werk), een elektrische pomp, een compleet waterleidingnet met vele kranen tot op de 1e verdieping aangebracht. Ook een waterfilter aangebracht en we zullen de waterkwaliteit voorlopig blijven controleren.
Na een tropische regenbui heeft de school veel hinder van het oppervlaktewater, de toiletten en lokalen zijn dan moeilijk bereikbaar, dit gaan we samen met de ouders nog oplossen (aanleg watergoot).
Afgelopen 29 oktober heeft Ferdi Göksin, oud leerling van het Mondriaan College uit Oss, de nieuwe voorzieningen officieel geopend. Dit is altijd weer een feestelijk gebeuren met vele speeches, muziek en dans.
Project afgerond 2009.

Copyright © 2019. All Rights Reserved Stichting Kansarmen Sri lanka.  Ontwerp Bert van Helvoirt