54. Divesarana gehandicapten

54. Divesarana gehandicapten nabij Beingireya
Tehuis met 15 kinderen en enkele ouderen, zowel verstandelijk als meervoudig gehandicapt en 10 families.
Totaal 65 mensen maken gebruik van de nieuwe voorzieningen.

Dit project is gerealiseerd met Wandelen voor Water 2008, gelopen en gefietst door de St. Maartenschool uit Nijmegen.

Een gemotiveerd echtpaar runt dit tehuis en ze zijn bezig met een bouwkundige uitbreiding. Het drinkwater werd nog met een emmer uit de put gehaald, dit was funest voor de toch al matige hygiëne. Deze doelgroep heeft continue veel water nodig. Mogelijk problemen met het water in het drogeseizoen en dan eventueel een deep tube well aanbrengen om zo het waterprobleem voor altijd op te lossen.
Verbeteren watervoorziening: elektrische pomp, verhoogde watertank, leidingen met tappunten naar toiletten en gebouwen aangebracht.
Project afgerond 2008.
Gedurende het droge seizoen september 2008 was er, zoals verwacht, opnieuw een tekort aan (drink)water. Inmiddels ligt er op enige afstand een waterleiding van de community. Aansluiten was niet mogelijk omdat de community verwachtte dat dit tehuis teveel water zou gebruiken.
Na enige bemiddeling onzerzijds heeft het tehuis toch mogen aansluiten. Hiervoor hebben we alsnog een betonnen voorraadstank gestort.
Gedurende de nacht laten ze de tank vollopen en via de reeds gebouwde watertoren komt het water bij de bewoners van het tehuis. Tijdens het droge seizoen wordt nu gebruik gemaakt van de community waterleiding.
Ook nog een latrine met wastafel gebouwd. Het aantal bereikte mensen is ruim onvoldoende, echter uit humanitaire overwegingen hebben we hier de watervoorziening toch compleet gemaakt.
Project afgerond 2009.

olifant klein

Copyright © 2019. All Rights Reserved Stichting Kansarmen Sri lanka.  Ontwerp Bert van Helvoirt