323. School Nillamba CP

Plattelandsschool met 800 kinderen grade 1-13 uit arme families en 40 leerkrachten maken gebruik van de nieuwe voorzieningen.
De school staat op een berg. Beneden langs de weg ligt een kleine community leiding. Er is onvoldoende druk om het water bergopwaarts te pompen. Daarnaast is er in het droge seizoen regelmatig dagen geen water. Ook is de kwaliteit onbetrouwbaar en verontreinigd. Geen water betekent: geen toiletonderhoud!
In het dal op een afstand van 400 m ligt een waterput waar de school gebruik van kan maken. Deze put valt nooit droog, en daarmee uitermate geschikt. We gaan een waterleiding leggen en pompen het water de berg op naar de school.
Gerealiseerd, verbeterde water- en sanitaire voorzieningen:
Bestaande waterput reinigen, reconstrueren, put afdekking, pomphuis, elektriciteit kabel, elektrische pomp, betonnen watertoren met 5.000 lt. tank, waterleiding naar de school, ringwaterleiding met tappunten naar gebouwen en sanitair (meerdere niveaus), 3 betonnen wasunits (1 unit heeft 4 kranen).
Extra putwerkzaamheden: door een onverwachtse modderstroom komende van de hogere berg is de reiniging van put dubbel uitgevoerd. Tevens ter bescherming tegen een mogelijke nieuwe modderstroom een extra muur met fundering geplaatst. Bij het verdiepen van de put zijn hardsteen verwijderd en extra putringen gebruikt. Deze zorgen voor een grotere waterbuffer tijdens het droge seizoen
Extra werkzaamheden: zwaardere leiding toegepast.
Ouders en kinderen hebben flink mee geholpen: vervoeren materialen vanaf poort naar bouwlocaties, graafwerk voor het leidingwerk en de zinkputten.

 

Copyright © 2019. All Rights Reserved Stichting Kansarmen Sri lanka.  Ontwerp Bert van Helvoirt