261. School Maithreegama Welikanda (ringwell)

Plattelandsschool met 97 kinderen grade 1-5 uit arme families en 6 leerkrachten maken gebruik van de nieuwe voorzieningen.
Gerealiseerd, verbeterde water- en sanitaire voorzieningen:
Nieuwe waterput opgebouwd met hardsteen, waterput afdekking, elektrische pomp, pomphuis, ringwaterleiding met tappunten naar toiletten en wastafels, 1 betonnen wastafel.
Ouders en kinderen helpen mee: vervoeren materialen vanaf poort naar bouwlocaties, graven van de sleuven voor de zinkput en het leidingwerk.
Verschil Planning en Uitvoering: De planning was om een diepere put van ø 6 ft. te bouwen. Later hebben we toch gekozen voor een put met een ø 12 ft. (dit voor een grotere buffer tijdens het droge seizoen). Uitvoering met hardsteen i.p.v. betonnen ringelementen. Tijdens een onverwachte zware regenval stortte de gegraven put in. In verband met de veiligheid waren we genoodzaakt om de put werkzaamheden enkele dagen te staken. Daarna zijn de put werkzaamheden opnieuw begonnen. Extra zijn ook de stalen watertoren met 1000 lt tank. Dit alles verhoogt de kosten aanzienlijk.
Pre-school: Ook een niet geplande waterleiding over een afstand van 360 m1 naar de Pre-school gelegd met 2 tappunten en een betonnen wastafel.
Een zeer gemotiveerde school: nu is het nog kaal en dor rondom de school. Er is nu het hele jaar voldoende water en het schoolhoofd belooft ons de volgende keer “a green school area”.

 

Copyright © 2019. All Rights Reserved Stichting Kansarmen Sri lanka.  Ontwerp Bert van Helvoirt