203. St. Andrews Girls college nabij Nawalapitiya

Plattelandsschool in de theeplantages met 1225 kinderen grade 1-13 uit arme families en 55 leerkrachten maken gebruik van de nieuwe voorzieningen.
Deze school bezoeken we samen met de Rotaryclub Kandy.
Het gehele jaar voldoende bronwater vanuit de bergen.
Het sanitair: minimale voorzieningen en dit is vooral erg triest voor de vele opgroeiende meisjes. Onze norm van 1 latrine voor 60 meisjes wordt hier duidelijk niet gehaald. Slechts 7 latrines voor de 1225 meisjes!: het is dringen als speelpauze begint/eindigt. Ook de watervoorziening is zeer minimaal. Het geheel geeft hygiënisch gezien een onveilige situatie, minimaal onderhoud!? Maar ja, hoe moet je met de huidige faciliteiten onderhoud plegen? We gaan eerst de watervoorziening aanpakken, daarna wordt de school gecontroleerd op het onderhoud. Als dit naar behoren verbeterd wordt het sanitair flink uitgebreid.
Verbeteren water- en sanitaire voorzieningen:
Eerst terreinwaterleiding met tappunten naar schoolgebouwen en sanitair, elektrische pomp, ijzeren watertoren met 2 tanks 2000 lt. aanbrengen.
Bij een goed onderhoud, volgt het bouwen van 10 latrines met zinkputten.
School gaat werken met onderhoudsschema.
Ouders en kinderen helpen mee: vervoeren materialen vanaf poort naar bouwlocaties, graven van bouwput voor zinkputten en leidingwerk.

203

Copyright © 2019. All Rights Reserved Stichting Kansarmen Sri lanka.  Ontwerp Bert van Helvoirt