202. School Dimbulla Tamil, Nawalapitiya

School in de theeplantages met 552 kinderen grade 1-13 uit arme Tamil families en 35 leerkrachten maken gebruik van de nieuwe voorzieningen.
De meeste ouders werken lange dagen op de theeplantages en kunnen hiermee nauwelijks de kost verdienen. De meeste kinderen lopen dagelijks, vanuit de bergen, vele kilometers om naar school te kunnen. Het gehele jaar is er voldoende bronwater vanuit de bergen. Het grootste probleem op deze school zit hem in het sanitair: minimale voorzieningen en dit is vooral erg triest voor de opgroeiende meisjes. Onze norm van 1 latrine voor 60 meisjes wordt hier duidelijk niet gehaald. Daarnaast wil de school ook graag stromend water.
Verbeteren water- en sanitaire voorzieningen:
Gerealiseerd: 1 latrine en 4 urinoirs in 1 gebouw, flinke reconstructie 4 latrines in 1 gebouw, met zinkputten, 2 wastafels. Terreinwaterleiding met tappunten naar schoolgebouwen en sanitair. School gaat werken met onderhoudsschema. Ouders en kinderen helpen mee: vervoeren materialen vanaf poort naar bouwlocaties, graven van bouwput voor zinkputten en het leidingwerk.
p202 30 (8)


Copyright © 2019. All Rights Reserved Stichting Kansarmen Sri lanka.  Ontwerp Bert van Helvoirt