17. OUR KIDS in Mirigankanda

17. OUR KIDS in Mirigankanda, Bothale
30 kinderen met verstandelijke handicap in leeftijd van 4 tot 17 jaar en 50 omwonenden maken gebruik van de nieuwe voorzieningen

Het echtpaar dat dit tehuis runt heeft zelf een zoon met een verstandelijke handicap.
Alleen een open put met elektrische pomp aanwezig, in droogte seizoen valt deze open put nagenoeg droog. Het water oogt ook vies. Bestaande zinkput is te klein, buren klagen over stankoverlast van deze zinkput.
Verbeteren watervoorziening: een deep tube well aanbrengen met elektrische onderwaterpomp. Tevens betonnen watertank (20 feet hoog met 9000 liter inhoud), diverse leidingen met tap punten aanbrengen.
Aanbrengen van een septic tank, bestaande uit 4 compartimenten, nabij de openbare weg, deze wordt indien nodig leeg gemaakt door een in de buurt gevestigd legeronderdeel.
We eisen dat ook de omwonenden gebruik kunnen maken van de nieuwe watervoorziening. Het tehuis heeft schriftelijke toestemming verleend dat het water ook onbeperkt bereikbaar is voor de omwonenden. (via extra tappunten aan de weg). De directeur doet niet moeilijk over de stroomrekening hiervoor.
De directeur zorgt voor de arbeiders die de bouwput voor de septic tank zullen graven.
Project afgerond 2007.


 

Copyright © 2019. All Rights Reserved Stichting Kansarmen Sri lanka.  Ontwerp Bert van Helvoirt