14. HOLY CROSS CHILDRENS HOME

14. HOLY CROSS CHILDRENS HOME in Marawila
37 meisjes in de leeftijd van 6 tot 18 jaar

Deze meisjes komen uit “broken families” en het is de bedoeling dat terug gaan naar hun familie als de situatie dit weer toelaat. Hier in dit tehuis zitten ze voorlopig goed. Ze gaan naar de locale school en de dagelijkse leiding is in handen van zuster Frances 71 jr. en zuster Elisabeth 65 jr. Als je deze zusters observeert dan zie je dat het katholieke geloof hier veel goede dingen heeft gebracht. Van ‘s morgens 5 uur tot 11 uur ‘s avonds zijn deze 2 zusters in de weer met de kinderen. Afgelopen juli was er een tekort aan melkpoeder, als er verdere problemen met de dagelijkse voeding komen kunnen ze vanaf nu een beroep doen op Chaminda.
Bestaande open put heeft in droogte seizoen te weinig water. Situatie september 2006: nog amper 1 ft (=30cm) water in de put aanwezig.
Verbeteren watervoorziening: bestaande put aanzienlijk dieper maken, nieuwe verhoogde watertank aanbrengen, terreinwaterleidingen aanpassen, bestaande douches en toiletten renoveren (betonreparatie, nieuwe leidingen, kranen, douchesproeiers en het nodige schilderwerk).
Project afgerond 2007. 


Copyright © 2019. All Rights Reserved Stichting Kansarmen Sri lanka.  Ontwerp Bert van Helvoirt