125. Holy Angels Girls college

125. Holy Angels Girls college in Kuliyapitiya.
Plattelandsschool met 2200 meisjes uit arme families grade 1-13 en 80 leerkrachten maken gebruik van de nieuwe voorzieningen.

Er is een uitstekend onderhoud, dit is de zusters wel toevertrouwd. 70 meisjes wonen intern omdat ze te ver weg wonen. Er is ook een kleuterschool.
In het droge seizoen valt de waterput droog en ontstaan er grote waterproblemen.
(Tijdens het droge seizoen 2010 en 2011, word Chaminda regelmatig door zuster Beatrice gebeld met het dringende verzoek om de toegezegde drinkwatervoorziening aan te leggen: er is geen water voor de 2200 meisjes en dat bij een dagelijkse temperatuur van ruim 35 graden). De school voert het drinkwater dan met de vrachtauto aan. Zuster Beatrice vertrouwt de kwaliteit niet altijd van het aangevoerde water. Als je het water op deze manier moet aanvoeren is er altijd een tekort en zeker ook voor het onderhoud van de toiletten. Dit alles gaat duidelijk ten koste van de hygiëne en dus kwaliteit van leven.
Verbeteren water- en sanitaire voorzieningen:
Na een positief waterplaatsonderzoek (WPI) hebben we een DTW (55 m1 diepe boring) aangebracht.
Verhoogde watertoren, elektrische pomp, waterleidingen met tappunten naar latrines en schoolgebouwen aangebracht.
Zuster Beatrice heeft naar Nederland gebeld om de stichting/donateurs te bedanken voor het nieuwe water! Water was hier altijd het gesprek van de dag. Nu hebben ze het gehele jaar zeer veel water, water waar ze zuinig op zijn, water waar ze erg blij mee zijn!

125 site


Copyright © 2019. All Rights Reserved Stichting Kansarmen Sri lanka.  Ontwerp Bert van Helvoirt