120. School Rajavigama en com, Puttalam (nail)

Plattelandsschool met 240 kinderen uit arme families grade 1-11, 13 leerkrachten en 60 families maken gebruik van de nieuwe drinkwatervoorzieningen.
Op een afstand van 250 m1 ligt een puls en het zuivere water wordt met een handpomp naar boven gehaald. De kinderen en de families benutten dit water. De kinderen slepen het water met emmers naar de school. Regelmatig is er op deze manier een tekort aan water is dan gaat dit ten koste van het onderhoud en hygiëne: toiletten worden minimaal gespoeld!
Verbeteren water- en sanitaire voorzieningen:
De geplande waterleiding langs de openbare weg komt er voorlopig niet.
Gerealiseerd, in overleg met de school, ouderraad en de 60 aangrenzende families: Eerst is er bij de bestaande puls met positief resultaat een water kwantiteitsonderzoek uitgevoerd. Inmiddels is er ook een stroomaansluiting. Bij de bestaande puls een watertoren met een 5000 lt tank, zware elektrische pomp, elektrische kabel, over een afstand van 240 m1 stromend water naar de bestaande toiletten en schoolgebouwen, 2 betonnen wastafels.
Ook zijn er nu aan de openbare weg 2 tappunten voor de 60 families uit dit zeer arme gebied!
Dit project bezochten we in 2010 al voor de eerste keer, de voorbereidingen om ook het hele jaar water te kunnen realiseren voor de 60 families nam de nodige tijd in beslag.
Al met al is het toch nog een mooi en dankbaar project geworden!
120

Copyright © 2019. All Rights Reserved Stichting Kansarmen Sri lanka.  Ontwerp Bert van Helvoirt