119. Muriyakulama school nabij Puttalam (dust)

Plattelandsschool met 225 kinderen uit arme families grade 1-11, 6 aangrenzende families en 9 leerkrachten maken gebruik van de nieuwe voorzieningen.
Ons eerste bezoek dateert alweer van 2010.
Er is een handpomp, deze pomp geeft stofhoudend water en dit is dus niet te drinken. Er is ook geen elektriciteit. Toiletten worden nauwelijks gespoeld! Gewoon omdat er geen stromend water is! De school wil graag een gegraven open put. Verbeteren water voorziening:
Best een lastige situatie, eerst doen we een waterplaatsonderzoek, dan kijken we verder. Na een positief waterplaatsonderzoek qua kwantiteit van de bestaande puls gaan we deze toch benutten.
Pomphuis, compressorpomp, watertoren met 2 tanks van 1000 lt., waterleidingen met tappunten naar latrines en schoolgebouwen aangebracht.
De compressorpomp wordt aangedreven via een diesel generator. Het water uit de puls is stofhoudend; door een extra tank te plaatsen creëer je een voorbezinking van het stof.
Dit project heeft een lange voorbereiding in beslag genomen en na intens lokaal onderzoek is er begin 2013 toch nog een mooie drinkwatervoorziening gerealiseerd.
119 Achmea WG 4

 

Copyright © 2019. All Rights Reserved Stichting Kansarmen Sri lanka.  Ontwerp Bert van Helvoirt